Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 01:58 - Шест години затвор за Хорст Малер за изразяване на съмнение срещу Холокоста
Автор: revisionist Категория: Политика   
Прочетен: 71771 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 25.03.2009 02:21


Шест години затвор за Хорст Малер за изразяване на съмнение

image

Съдът в Мюнхен осъди бившият адвокат на “Националдемократичеката партия на Германия” на 6 години затвор. На 72-годишният са предявени обвинения по няколко дела за изразяване на политически некоректно мнение. С подобно обвинение само преди няколко седмици съдът в Ландсхут вече го осъди на 10 месеца затвор. Предстои му още едно дело пред съда в Потсдам, по същите обвинения, за което се очаква да получи още 4 години и 9 месеца затвор. Причината за всичките тези дела срещу Хорст Малер са неговите открито изразявани съмнения относно официалната държавна доктрина в Германия относно “Холокау$та”. Неговото желание да разкрие истината за тези събития обаче бива представяна за един вид пропаганда срещу евреите и по този начин свободата на словото за пореден път бива потъпквана в Германия.  В Мюнхен, Малер е съден, че във видео клип е нарекъл “Холокау$та”: “Най-голямата и брутална лъжа в световната история”. Освен това той е извършил “страшното престъпление” да разпраща на свои познати книга с диск на един друг осъден дисидент и ревизионист - Гермар Рудолф.  С това се достига до един от върховете на фарса във федералната република, която обаче продължава гордо да бъде наричана от тамошните политици: “Най-свободната държава, която е имало на германска почва”. За каква свобода става въпрос, когато един дисидент бива осъждан заради “престъпление на мисълта” на 6 години, все едно е  опасен престъпник  или убиец? Явно обаче всичко е допустимо, когато става въпрос за това да изразиш съмнение относно неща, които уж са се случили през Втората световна война. С днешната присъда и имайки предвид напредналата възраст на осъдения, доста е възможно съдиите, които произнесоха тази срамна присъда да са и палачи на Хорст Малер, защото той надали ще излезне жив от затвора. Още по време на самия процес срещу него е издадена заповед за арест, която той е очаквал, заради което е носил със себе си куфар с най-необходимите му за затвора вещи. Ключовете от колата си той предал на доверено свое лице, който да се погрижи за нея след ареста му.

+++ КОЙ Е ХОРСТ МАЛЕР? +++

image

72-годишният Хорст Малер има дълга и пъстра политическа кариера. Завършва право в Берлин и като адвокат защитава редица водачи на лявото младежко движение в Германия от 60-те и 70-те години (самият той е един от тях), между които Руди Дучке, Андреас Бадер (Неформален водач на въоражената революционна група Бадер-Майнфох) и Гудрун Енслин. През 1970 година е един от основателите на RAF (Фракция червена армия). След бягството на Бадер от затвора, за което помага и Малер, група от 20 членове на RAF заминават за Йордания, където са обучавани във водене на въоражена съпротива, във военнен лагер на „Народния фронт за освобождение на Палестина”. На 8-ми октомври 1970 година е арестуван в Берлин и осъден на 14 години затвор по обвинение в банков обир и помощ за бягство от затвор. Негов адвокат в този процес е бъдещия вътрешен министър на Германия Ото Шили. През 1980 година е освободен от затвора, не и без помощта на тогаващния му адвокат, бъдещия федерален канцлер Герхард Шрьодер. Още по време на престоя си в затвора Малер започва да променя политическите са възгледи. След освобождаването му от ляв антисистемен активист преминава в националния лагер, като осъзнава, че националната опозиция е единствената алтернатива на либерално-демократичната политическа система, която е наложена в Германия от окупаторите след 1945 г. През 2000 г. става член на НПД и в качеството са на адвокат защитава партията пред конституциония съд, в делото с което държавата иска да забрани партията. В края сметка с помощта на Малер делото е спечелено и плановете на „демократичната” власт в Германия се провалят. През 2003 г. напуска НПД и основава „Съюза за рехабилитация на преследваните за отричане на холокауста”, в който членуват много исторически ревизионисти. През 2008 г. съюза е забранен. През 2004 г. му е отнето правото да практикува като адвокат, а през 2006 г. му е отнет задграничния паспорт за 6 месеца, за да не може да присъства на конференцията за холокауста в Техеран. Външното министерство обосновава своето решение с това, че „Малер със своите антисемитски изказвания на конференцията ще навреди сериозно на имиджа на Федерална република Германия”. Същата година влиза за 10 месеца зад решетиките за „антисемитски коментари”. При влизането си в затворническия комплекс в Котбус той се сбогува с 35-мата негови привърженици, които го изпращат, с вдигната дясна ръка и възгласа „Хайл”. За това си „престъпление” е осъден в последствие на още 11 месеца затвор.

Още пет години затвор за Хорст Малер

Последният съдебен ден в засега последния съдебен процес срещу Малер. 5 години затвор беше присъдата на съдията в Потсдам за “престъпленията” на мисълта, които Малер е извършил съмнявайки се в исторически особености около съдбата на евреите през Втората световна война. По този начин съдът даже надскочи исканото от прокуратурата наказание - 4 години и 9 месеца.

На 73-годишният Малер беше предявено обвинение, че от 2001-ва до 2004-та в 21 случая е разпращал електронни писма до политици, съдии и медии, в които е поставял под съмнение установената чрез закон версия за Холокау$та. През последните седмици Малер вече беше осъден два пъти по подобни обвинения.

Сега общата присъда от трите процеса става 11 години и 10 месеца. Всичко това за различно от общоприетото мнение.

Да живее демокрацията!


Бруно Голниш пред Европарламента относно присъдите на Хорст Малер

image

Париж / Брюксел: Дисидентът Хорст Малер беше осъден миналата седмица на почти 12 години затвор, защото в миналото е изразил открито съмненията си в определени елементи от съвременната история. На 26-ти февруари той бе осъден от Мюнхенския съд на 6 години лишаване от свобода, а на 11 март получи удължаване на присъдата в Потсдам с още 4 години и 9 месеца. Към този срок е добавена и присъда от 10 месеца на Районния съд за престъпление срещу народа, обида и нанасяне на морални щети на член на Централния съвет на евреите от октомври 2007. Осъденият изразил съмнение в съществуващите обществени догми и доктрини по време на разговора с представител на VANITY FAIR. Присъдата е със срок общо на 11 години и 10 месеца. Тя е съизмерима с присъда за хулиганство и публични прояви на насилие.

Изненадващо повечето медии, съобщили за присъдата на Малер, са се отказали от подробни коментари. Малко преди произнасянето на последната присъда в Потсдам представителят на Европейския парламент Бруно Голниш, председател на парламентарната група на националистите е изразил подкрепата си за осъдения в Мюнхен Малер.

image

Реч на Бруно Голниш пред Европейски парламент на 9-ти март, 2009 г.

Госпожо президент,
научихме за несправедливата присъда от двете съдебни инстанции срещу Хорст Малер и Силвия Щолц.

Тази присъда е мотивирана от изразеното от осъдените лично мнение и позиция, които се различават от общоприетите по отношение на ситуацията в концентрационните лагери по време на Втората Световна Война.
Ужасяващо е, че граждани на Европейския съюз, дори съдии, са несправедливо осъдени само защото са изразили лична позиция по отношение на историческо събитие.
Очевидно в т.нар. демократична Германия все още има съдии, които изравняват свободата на мнение с престъпления както някога в националистическа и комунистическа Германия.
За съжаление това е практика и в други държави в Европейския съюз, включително Франция(България също - бел. прев.). Това е непоносимо и изключително пошло.


Източник: http://www.europarl.europa.eu/, AltermediaТагове:   хорст малер,


Гласувай:
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - затварят го понеже не вярва в нещо?
06.02.2010 21:07
тва само заради евреи може да стане . О-в Мадагаскар ги зове всичките до един. А защо навсякаде е написано холокау$т? защо не го пишете както трябва да е
цитирай
2. анонимен - аушвиц
10.12.2010 10:56
за такива типове трябва за възстановят аушвиц и да ги пращат там на лечение в газовите камери!
цитирай
3. анонимен - Nottascefraft
25.10.2012 00:01
<a href=http://izonebook.com/index.php?p=blogs/viewstory/340536>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://imagemyanmar.com//read_blog/8747/wholesale-nfl-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>nfl jerseys china</a>
<a href=http://nickmakarov.com/vancouver_sun_run#comment-13461>wholesale nfl jerseys</a>
<a href=http://salvadorbook.com/blogs/viewstory/98828>cheap nfl jerseys china</a>
<a href=http://www.buzclub.com/node/4859>cheap nfl jerseys china</a>

http://www.kemudian.com/find/posts/ cheap nfl jerseys china
http://horatioindustriesnetwork.com/social_new/index.php?p=blogs/viewstory/190876 cheap nfl jerseys wholesale
http://nywa.khorvirap-coop.am/node/5596 nfl jerseys wholesale
http://www.joevd.com/node/22#comment-61 nike nfl t-shirts
http://sak.videoclippings.net/read_blog/6463/nfl-jerseys-wholesalewww.jerseysbestwebsite.com cheap nfl jerseys china

<a href=http://freecosplay.orgfree.com/node/10658>nike nfl t-shirts</a>
<a href=http://videos.ruralnews.ca/read_blog/97435/wholesale-nfl-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://dragonhazard.com/node/add/forum>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://g.site88.net/index.php?p=blogs/viewstory/44849>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://www.boneheadtv.com/members/grewell>cheap nfl jerseys wholesale</a>
цитирай
4. анонимен - Uggs Outlet
25.10.2012 00:53
takidysaz
http://www.buybootugg.com/ Uggs
http://www.uggboots-discout.com/ uggs outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs
http://www.uggboots-winter.com/ Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Sale
http://www.backuggboots.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots
http://www.uggbootsaledollar.com/ Cheap Uggs
http://www.discountbootsale.com/ uggs for sale
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Boots Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Uggs Outlet
http://www.bootoutletssale.com/ Cheap Uggs
sqlednyom
<a href=http://www.buybootugg.com/#hfevfjqfh>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#qnnznpyke>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#kgojxaacm>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#lwawgywdw>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#luvblhznf>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#oevumsxzp>uggs for sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#uwcnysfdz>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#zzryrifaw>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#oyvhonhvq>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#rygxbtlaj>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#omkugtnkg>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#wpiotgzpc>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#zktonvouj>Uggs Sale</a>
lnvqpgghn
<a href=http://www.buybootugg.com/#psjdpjqju>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#zgiumdrwk>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#qaqjrepeo>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#isfozmiyv>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#hewbryean>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#ymicvmves>uggs for sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#jwmyxhdhy>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#dqurjasds>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#lhgervhkp>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#jcsndvhfr>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#nztcyfnpm>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#bbampumws>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#fnwzzskxf>Uggs Sale</a>
цитирай
5. анонимен - Uggs
25.10.2012 11:41
kzwfuqrqf
http://www.buybootugg.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs Sale
http://www.uggboots-winter.com/ uggs for sale
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Cheap Uggs
http://www.backuggboots.com/ Cheap Ugg
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Cheap Uggs
http://www.discountbootsale.com/ Cheap Uggs
http://www.shoesforwinter.com/ uggs for sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Sale
vhosezgiz
http://www.buybootugg.com/#ygbgjtmll - Ugg Sale
http://www.uggboots-discout.com/#aogrxsive - uggs outlet
http://www.cheapbootugg.com/#frgckwtil - uggs outlet
http://www.uggboots-winter.com/#izlejzkls - Uggs
http://www.winter-uggboots.com/#joryzvgtd - Cheap Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/#nrnwvlzwn - Ugg Sale
http://www.backuggboots.com/#zvbfkrkzb - Uggs Outlet
http://www.uggbootstoback.com/#zzrgxfpua - Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/#uruprbtqf - Ugg Boots
http://www.discountbootsale.com/#hakibjvpd - Uggs Sale
http://www.shoesforwinter.com/#wjyvayzdb - uggs for sale
http://www.bootsonline-ugg.com/#tunxtbfvk - Uggs
http://www.bootoutletssale.com/#rrbmonjtq - Cheap Uggs
rvyiedktd
<a href=http://www.buybootugg.com/#hrwqxjglb>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#zfalhpumm>uggs outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#gprjdzkle>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#ufatoevjn>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#xtppcvekl>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#xbjkwynml>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#gscypufpa>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#yidauaxrc>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#vngebopho>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#oqsqsralz>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#ndgxuhaxn>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#vzfksczpc>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#alzaztqrg>Ugg Boots</a>
цитирай
6. анонимен - Precisely why Kinds of ugg boots Are generally Better to Others
25.10.2012 14:39
&

<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484; &#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#20154;&#27671;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464;&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;&#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488; &#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>UGG&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464; &#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464; &#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#26032;&#20316;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#12524;&#12487;&#12451;&#12540;&#12473;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;</a>
цитирай
7. анонимен - Ugg Outlet
25.10.2012 17:18
<a href=http://www.canadagoosebleu.com/#jhkvtpdxi>Canada Goose France</a>
<a href=http://www.north-facecatalyst.com/#uwzhggdxk>North Face Jackets</a>
<a href=http://www.canadagooseresolute.com/#dumgsmnrv>Canada Goose pas cher</a>
<a href=http://www.canadiangeeseforsale.com/#jsgkezeyv>canada goose outlet</a>
<a href=http://www.canadagooseprixcanada.com/#leochmrks>Canada Goose pas cher</a>

http://www.canadagoosebleu.com/ Canada Goose France
http://www.north-facedealers.com/ North Face Outlet Store
http://www.north-faceskicoats.com/ The Norh Face
http://www.bootoutletsnow.com/ UGG Bailey Button Boots
http://www.north-facevestsale.com/ The Norh Face

http://www.north-facecatalyst.com/#jktfuhizl - North Face Outlet Store
http://www.geesecanada.com/#hdxtsraec - Cheap Canada Goose Jackets
http://www.canadagoosebleu.com/#bulqqhjwc - Canada Goose pas cher
http://www.bootstrend.com/#batwmuogo - Uggs Kopen Online
http://www.salesboot.com/#pvahtbfbq - Uggs
цитирай
8. анонимен - uggs for sale
31.10.2012 22:41
qyzjitogs
http://www.buybootugg.com/ Uggs Outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Uggs
http://www.winter-uggboots.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Boots Sale
http://www.backuggboots.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Cheap Ugg
http://www.discountbootsale.com/ Uggs Sale
http://www.shoesforwinter.com/ Cheap Ugg
http://www.bootsonline-ugg.com/ Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Sale
cosucnrvc
<a href=http://www.buybootugg.com/#rpekffcek>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#uavrtobcw>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#xpruihuce>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#nsghfvziq>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#iumyzbggk>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#dfraugfkh>uggs outlet</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#fxagfnhnb>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#neeqfvxvz>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#jwulmirbd>Uggs</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#wmnbdqcak>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#xmnbccion>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#lwmmkmoyp>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#wmgfqeqsx>Ugg Boots</a>
kndtwvcao
<a href=http://www.buybootugg.com/#llifdpbmj>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#xikdpnbsw>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#nylwjntie>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#stbxyykab>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#ypadwmsan>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#cfdzqbmyy>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#kszfftsdn>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#skxusulkb>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#jpyzrencg>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#kfiuzifnc>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#mbjzrygpn>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#iguysokaq>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#vhwulvlxp>Uggs Sale</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: revisionist
Категория: Политика
Прочетен: 361801
Постинги: 25
Коментари: 153
Гласове: 128
Архив