Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 16:47 - Гръцки съд оправда писател-нацист
Автор: revisionist Категория: Политика   
Прочетен: 5407 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.04.2009 12:15


Писател призовава за депортиране на евреите

В Гърция за пръв път от много години имаше дело срещу журналист и писател за антисемитизъм.
Изследнавено на Костас Плеврис "Евреите : цялата истина" е от над 1400 страници и се продава в огромни тиражи в Гърция (също като книгите на нашия национален герой - покойния Никола Николов).

image

В нея авторът разглежда световния еврейски заговор и призовава за незабавна депортация на евреите от Европа.

Съдят го Централния еврейски съвет на Гърция и организацията "Инициатива срещу расизма" (тамошния еквивалент на Хелзинкския комитет у нас).
Съдят и редактора на списание, което е поместило откъси от книгата.

Обвиненията са, че Плеврис "призовавал към насилие".

В отговор Плеврис заявява, че "Не е длъжен да обича евреите" и се изказва с голямо одобрение за действията на нацисткото ръководство на Германия и особено на СС, които "се отличават с нечувано благородство".
Заявява, че никакво избиване на евреи не е било провеждано, а се е работело за депортацията им на Мадагаскар.
(Това е документално доказан исторически факт: във всички германски документи, стенограми, записи и пр. под Окончателно решение на еврейския въпрос винаги се има предвид не някакво избиване, а изселването на евреите от Европа, щом това бъде възможно.  Най-често предлаганото място от Хитлер и другите нацистки лидери е о-в Мадагаскар.)

"Това е моето мнение. Да имаш мнение не е престъпление" - заявява Плеврис.

Апелационният съд в Атина призна за невинен в разпалване на междунационална вражда адвокатът и автор на бестеселъра "Евреите: цялата истина" Костас Плеврис.

image

В Атина се проведе съдебен процес срещу един от най-известните историци и адвокати в страната Костас Плеврис, заради неговите антисемитски и ултранационалистки идеи. Повод за съдебния процес стана книгата на Плеврис “Цялата истина за евреите”. Подобен тип съдебен процес се открива за пръв път в Гърция.

Как е преминал първият ден от него ще ни разкаже нашият кореспондент от Атина Корин Валоа:

Откриването на съдебния процес закъсня, след като бе подаден фалшив сигнал за бомба.
Много хора се събраха пред гръцкия трибунал за процеса срещу адвоката Костас Плеврис и срещу редакторите на консервативното издание “Елефтерос Космос” /Свободен Свят/, което редовно публикуваше дълги откъси от 1400-те страници на книгата.

image

Всички обвиняеми са на подсъдимата скамейка заради това, че с писанията си са нарушили закона срещу расовата дискриминация.
Този закон явно е изключителна привилегия на евреите, защото за българите в Гърция изобщо не се прилага. Но разбира се евреите навсякъде трябва да бъдат по-равни от всички останали, след тях по-равни трябва да бъдат гейзерите, на трето място - циганите, а за всички останали не е задължително.

Книгата провокира остри реакции от анти-расистките движения, от Обсерваторията в Хелзинки и от Централния еврейски съвет в Гърция.

Жалбата, подадена от Еврейския съвет, бе отхвърлена още на първа инстанция, след като бе преценено, че книгата на Костас Плеврис не му е нанесла директна обида.

Делото придоби силен политически привкус, след като синът на г-н Плеврис бе избран за депутат от ултраконсервативната партия ЛАОС.
Влизането на тази крайна партия в гръцкия парламент предизвика многобройни реакции и коментари.
На откриването на процеса срещу баща му, депутатът Плеврис също присъстваше.


................... ...........

Това раздвижване из цяла Европа показва само едно: Мадагаскар зове...



Гласувай:
1



1. анонимен - A nashite kakvo chakat- oshte, da ni ...
01.04.2010 10:47
A nashite kakvo chakat- oshte, da ni sasipqt dokrai li ?1
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: revisionist
Категория: Политика
Прочетен: 361076
Постинги: 25
Коментари: 153
Гласове: 128
Архив