Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2008 22:44 - Осъдиха германец заради антисемитски изказвания
Автор: revisionist Категория: Политика   
Прочетен: 2690 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.09.2008 21:46


"Ернст Цюндел поставя под въпрос съществуването на Холокоста и разпространява антисемитските си възгледи в интернет. Заради това той бе осъден на пет години лишаване от свобода, съобщава Дойче Веле.

Съдия Улрих Майнерцхаген оповести присъдата срещу Ернст Цюндел без да търси думи, смекчаващи деянията на живеещия в Канада германец.

Ернст Цюндел е опасен политически агитатор и подстрекател. Той не е - или поне не само - усмихнатият възрастен човек, като какъвто се опита да се представи в съдебната зала, заяви съдия Майнерцхаген, след като прочете на всеослушание цитати от писанията на подсъдимия, нарекъл Израел страна на престъпници и поставил под въпрос избиването на милиони евреи от нацисткия режим.

Холокоста, изгарянето на евреи в нацистките газови камери - според Ернст Цюндел това е не само измислица, но и най-голямата измама на всички времена. И не само това. Цюндел твърди, че Адолф Хитлер е един от големите гении в световната история, а германците са според неговата теория богоизбран народ.

67-годишният Цюндел произхожда от семейство на обикновени хора - и майка му , и баща му са били селскостопански работници. Още през ш0-те години Цюндел започва да разпространява в Канада антисемитските си писания.

Неговите адвокати, представители на дяснорадикалната сцена направиха всичко възможно, за да отхвърлят обвиненията срещу Цюндел.

Адвокатката Силвия Щолц бе отстранена от процеса. Тя бе подписала една от дописките си до съда с "Хайл Хитлер", а при извеждането й от съдебната зала от полицейски служители адвокатката скандира на висок глас: Да живее Германския Райх.

Известният с дяснорадикалните си възгледи адвокат Хорст Малер бе отстранен от делото срещу Цюндел още в самото му начало.

Прокуратурата в Манхайм заведе междувременно разследване срещу адвокатите Силвия Щолц и Юрген Рийгер между другото и заради това, че отричат геноцида срещу евреите.

В пледоарията си Рийгер изполва цитати от книгата на Хитлер "Моята борба".

Съдебният процес срещу живеещият в Канада германски гражданин Ернст Цюндел се превърна и в поле за изява на дяснорадикалната сцена в Германия.

Съдът в Манхайм положи неимоверни усилия, за да подсигури нормалния ход на делото. Известните като професионални саботьори на съдебни дела дяснорадикалсни адвокати се възползваха от всяка възможност, за да подразнят с крайно неучтиви забележки главния съдия по делото срещу Цюндел, коментира Дойче Веле.

През целия процес подсъдимият не проговори нито веднъж. Единствено в края на делото той заяви, че не иска да се противопоставя на законите в Германия. Казвайки това, Цюндел явно се е надявал да даде повод за смекчаване на присъдата му. "
image


Тагове:   осъдиха,


Гласувай:
0



1. mitternacht - ...
25.08.2008 23:06
Как смеят?Да осъждат човек заради мнението му!!!Идиоти и еврейски слуги!

Айн Райх, айн Вьолк, айн фюрер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: revisionist
Категория: Политика
Прочетен: 361106
Постинги: 25
Коментари: 153
Гласове: 128
Архив